Ciorbă de potroace

Vestita ciorbă de potroace o puteți prepara și voi acasă. Rețeta autentică, transmisă din bunici, este aici! Secretul stă în ingredientele atent alese și prepararea cu grijă și la foc mic. Cu puțină răbdare veți obține ciorbița tradițională de odinioară.
Prep Time 1 hr
Cook Time 1 hr
Total Time 2 hrs
Course Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Prânz
Servings 1 oală de ciorbă

Ingredients
  

  • Măruntaiele, aripile și o parte din spinarea unei păsări
  • 3 buc. Oase de vacă
  • 1 buc. Morcov
  • 1/2 buc. Rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 buc. Păstârnac
  • 1/2 buc. Țelină
  • 2 linguri Orez
  • 1 litru Zeamă de varză
  • 1 legătură Leuștean
  • 1 litru Apă
  • Sare

Instructions
 

  • Se spală oasele și se pun pe foc la fiert într-un litru, un litru și jumătate de apă, iar apoi se strecoară.
  • Se spală bine pasărea, se introduce în apa în care au fiert oasele și se sărează. Apoi se adaugă zarzavatul.
  • Se fierbe la foc potrivit, iar când carnea este aproape fiartă se pune zeama de varză. (Zeama de varză se fierbe separat înainte și se pune în funcție de cât de acră doriți să fie ciorba).
  • Când colocotește ciorba se adaugă și orezul fiert înainte și clătit în apă rece. Totul se lasă să dea în clocot.
  • Se potrivește ciorba de sare și se adaugă verdeața. Ficatul se adaugă în ciorbă când aceasta este aproape gata.
  • Se mai lasă câteva minute pe foc.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword ceapa, ciorbă, ficat, legume, leustean, maruntaie, morcovi, oase, orez, pasare, pastarnac, potroace, pranz, retete, sare, vaca, varza, verdeata

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.