Pui cu smântână

Un sos cremos și un pui fraged, combinația ideală a rețetei de pui cu smântână din Cartea de Bucate a Mamei. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și un strop de dragoste. Poftă bună!
Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr
Course Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Prânz
Servings 8 porții

Ingredients
  

  • 1 buc. Pui mediu
  • 1 lingură Unt sau ulei
  • 400 g Smântână
  • 1 linguriță Făină
  • 2 buc. Ceapă
  • 2-3 căței Usturoi
  • 1 legătură Mărar
  • Sare și Piper

Instructions
 

  • Puiul se taie bucăți și se rumenește în unt sau ulei. Apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se adaugă sare și câte puțină apă. Apoi se lasă la fiert înăbușit.
  • Când puiul este gătit se adaugă smântâna în care am ameste cat o linguriță cu făină.
  • Se lasă la fiert cu focul mic până se îngroașă puțin sosul. Se adaugă și usturoiul pisat.
  • Se pune sare și piper după gust, se adaugă mărarul tocat mărunt și se stinge focul.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword carne, ceapa, faina, marar, pasare, pranz, pui, sare, smântână, unt, usturoi

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.