Pui cu smântână
Pui cu smântână
Un sos cremos și un pui fraged, combinația ideală a rețetei de pui cu smântână din Cartea de Bucate a Mamei. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și un strop de dragoste. Poftă bună!
Ingredients
- 1 buc. Pui mediu
- 1 lingură Unt sau ulei
- 400 g Smântână
- 1 linguriță Făină
- 2 buc. Ceapă
- 2-3 căței Usturoi
- 1 legătură Mărar
- Sare și Piper
Instructions
- Puiul se taie bucăți și se rumenește în unt sau ulei. Apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se adaugă sare și câte puțină apă. Apoi se lasă la fiert înăbușit.
- Când puiul este gătit se adaugă smântâna în care am ameste cat o linguriță cu făină.
- Se lasă la fiert cu focul mic până se îngroașă puțin sosul. Se adaugă și usturoiul pisat.
- Se pune sare și piper după gust, se adaugă mărarul tocat mărunt și se stinge focul.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!