Supă de țelină și mazăre
Supă de țelină și mazăre
O supă simplă, rapid de făcut și foarte gustoasă. Poate fi servită cu tăiței sau cu crutoane. Poftă bună!
Ingredients
- 2 buc. Țelină mică
- 500 g Mazăre
- 1 buc. Ceapă
- 1-2 litri Apă
- 50 g Unt
- 150 g Smântână
- 2 buc. Ouă
- Sare
- Piper
- Pătrunjel verde
Instructions
- Se curăță țelina, ceapa și mazărea, se spală și se pun la fiert într-un litru și jumătate, doi, de apă.
- După ce au fiert legumele se strecoară supa printr-o sită și se lasă la răcit.
- Într-un vas se bat două gălbenușuri, se adaugă smântâna și apoi se pun în oala de supă răcită și se amestecă.
- Se pune din nou la încălzit supa și se dă într-un clocot. Adăugați sare și piper după gust.
- Se stinge focul. Se adaugă apoi untul și verdeața.
- Puteți fierbe separat tăiței pentru această supă sau puteți folosi crutoane.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative! Supa o puteți adapta după preferințele dumneavoastră.