Supă de țelină și mazăre

Supă de țelină și mazăre

O supă simplă, rapid de făcut și foarte gustoasă. Poate fi servită cu tăiței sau cu crutoane. Poftă bună!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Course Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Prânz
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 2 buc. Țelină mică
  • 500 g Mazăre
  • 1 buc. Ceapă
  • 1-2 litri Apă
  • 50 g Unt
  • 150 g Smântână
  • 2 buc. Ouă
  • Sare
  • Piper
  • Pătrunjel verde

Instructions
 

  • Se curăță țelina, ceapa și mazărea, se spală și se pun la fiert într-un litru și jumătate, doi, de apă.
  • După ce au fiert legumele se strecoară supa printr-o sită și se lasă la răcit.
  • Într-un vas se bat două gălbenușuri, se adaugă smântâna și apoi se pun în oala de supă răcită și se amestecă.
  • Se pune din nou la încălzit supa și se dă într-un clocot. Adăugați sare și piper după gust.
  • Se stinge focul. Se adaugă apoi untul și verdeața.
  • Puteți fierbe separat tăiței pentru această supă sau puteți folosi crutoane.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative! Supa o puteți adapta după preferințele dumneavoastră.
Keyword mazare, pranz, retete, supa, telina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.