Ciorbă de salată

De obicei după sărbătorile de iarnă bunica și mama pregătesc mâncăruri mai ușoare pentru organism. O ciorbă de varză sau de salată este ideală. Aduce un aport de vitamine și te revigorează.
Prep Time 15 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr 5 mins
Course Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Prânz
Servings 10 porții

Ingredients
  

  • 2 buc. Salate mărime potrivită
  • 2 buc. Morcovi medii
  • 2 legături Mărar
  • 100 g Țelină sau o bucată mică
  • 250 ml Suc de roșii sau roșii la conservă
  • 200 g Bacon tăiat
  • 4 buc. Ouă
  • 1 buc. Pătrunjel rădăcină
  • 1 buc. Ceapă
  • 3-4 linguri Oțet după gust
  • Delicat legume sau sare după gust

Instructions
 

  • Într-o oală de 4-5 kg se pune apa la fiert. Se adaugă zarzavaturile (morcov, pătrunjelul rădăcină, țelina, ceapa) și se lasă 30 de minute.
  • Între timp punem baconul la prăjit într-un stop de ulei. Batem cele patru ouă întregi și le adăugăm peste bacon. Tăiem cu lingura de lemn bucățele și le răsturnăm în oala de ciorbă.
  • Spălăm salata, o tăiem mărunt sau după preferințe și o punem în oala cu ciorbă. Adăugăm mai apoi sucul de roșii sau roșiile la conservă.
  • Se pune delicatul și se mai lasă 10-15 minute la fiert. Adăugăm după gust oțetul.
  • Spălăm mărarul, îl tăiem mărunt și îl adăugăm în oală și stingem focul la ciorbă.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword bacon, ceapa, ciorbă, legume, morcovi, oua, patrunjel, pranz, retete, rosii, salata, sare, telina, ulei, verdeata, zarzavat

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.