Găluște cu prune
Găluște cu prune
Găluștele cu prune sunt preferatele familie, poate chiar ale tuturor. Deși ai nevoie de puțin timp pentru a le pregăti, cu siguranță îi vei face pe toți cei dragi să zâmbească. Se servesc ca atare sau cu smântână. Poftă bună!
Ingredients
- 600 g Cartofi
- 500 g Prune
- 200 g Făină
- 1 buc. Ou
- 1 lingură Untură
- Pesmet
- Zahăr
- Sare
Instructions
- Cartofii se fierb, se la răcit, iar mai apoi se dau prin răzătoare mare.
- Cartofii rași se amestecă împreună cu oul, făina și puțină sare. Se obține un aluat care se întinde pe masa presărată cu făină.
- Foaia se taie în pătrate în care se pune câte o prună întreagă, fără sâmbure și cu zahăr la mijloc.
- Pruna se îmbracă în aluat și se pune la fiert în apă clocotită cu sare.
- Într-o tigaie se pune o lingură de untură și pesmet. Se lasă la prăjit și se amestecă ușor până se obține o culoare ușor maronie.
- Prunele se scot și se trec prin pesmet prăjit în untură, iar mai apoi se pudrează cu zahăr.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!