Găluște cu prune

Găluștele cu prune sunt preferatele familie, poate chiar ale tuturor. Deși ai nevoie de puțin timp pentru a le pregăti, cu siguranță îi vei face pe toți cei dragi să zâmbească. Se servesc ca atare sau cu smântână. Poftă bună!
Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 30 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 8 porții

Ingredients
  

  • 600 g Cartofi
  • 500 g Prune
  • 200 g Făină
  • 1 buc. Ou
  • 1 lingură Untură
  • Pesmet
  • Zahăr
  • Sare

Instructions
 

  • Cartofii se fierb, se la răcit, iar mai apoi se dau prin răzătoare mare.
  • Cartofii rași se amestecă împreună cu oul, făina și puțină sare. Se obține un aluat care se întinde pe masa presărată cu făină.
  • Foaia se taie în pătrate în care se pune câte o prună întreagă, fără sâmbure și cu zahăr la mijloc.
  • Pruna se îmbracă în aluat și se pune la fiert în apă clocotită cu sare.
  • Într-o tigaie se pune o lingură de untură și pesmet. Se lasă la prăjit și se amestecă ușor până se obține o culoare ușor maronie.
  • Prunele se scot și se trec prin pesmet prăjit în untură, iar mai apoi se pudrează cu zahăr.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword cartofi, desert, dulce, faina, oua, smântână, untura, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.