Gulaș cu găluște

O rețetă mai aparte, găsită în cartea de bucate a mamei este gulașul cu găluște. Picant sau nepicant, rețeta o adaptați așa cum vă poftește inima. Poftă bună!
Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr 30 mins
Total Time 1 hr 50 mins
Course Cină, Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Cină, Prânz
Servings 8 porții

Ingredients
  

Ingrediente

  • 1 kg Carne de vită puteți alege și porc sau pasăre
  • 1 lingură Untură sau ulei
  • 4 buc. Ceapă medie
  • 1/2 linguriță Boia de ardei dulce sau picant, după preferințe
  • 1 lingură Bulion sau pastă de roșii sau cinci roșii proaspete
  • 1/2 linguriță Chimen
  • 2-3 căței Usturoi

Pentru găluște

  • 1 lingură Unt sau untură
  • 1 buc. Ou
  • 2 linguri Făină
  • 1 lingură Apă

Instructions
 

  • Se taie carnea bucăți și se prăjește în untură sau ulei. Se adaugă și ceapa tăiată felii subțiri și se călește cu carnea.
  • Când s-au rumenit se adaugă boia, bulionul, sare, piper, puțină apă.
  • Se lasă să fiarbă înăbușit adăugând apă puțin câte puțin până ce se frăgezește carnea.
  • Separat, se freacă o lingură de unt sau untură cu un ou, făină, sare și o lingură de apă. Se amestecă totul bine până iese o compoziție moale fără cocoloașe. Se toarnă cu lingurița într-o oală cu apă clocotită și se lasă la fiert 5 minute.
  • Între timp, se zdrobesc cățeii de usturoi și se pun peste carne. Se scurg găluștile și se adaugă în mâncarea pregătită inițial. Se mai lasă la fiert încă 5-10 minute și se adaugă chimen și piper după gust.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword boia, bulion, carne, ceapa, chimen, cina, faina, galuste, oua, piper, pranz, pui, retete, rosii, sare, suc de rosii, tocăniță, ulei, unt, usturoi

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.