Gulaș cu găluște
Gulaș cu găluște
O rețetă mai aparte, găsită în cartea de bucate a mamei este gulașul cu găluște. Picant sau nepicant, rețeta o adaptați așa cum vă poftește inima. Poftă bună!
Ingredients
Ingrediente
- 1 kg Carne de vită puteți alege și porc sau pasăre
- 1 lingură Untură sau ulei
- 4 buc. Ceapă medie
- 1/2 linguriță Boia de ardei dulce sau picant, după preferințe
- 1 lingură Bulion sau pastă de roșii sau cinci roșii proaspete
- 1/2 linguriță Chimen
- 2-3 căței Usturoi
Pentru găluște
- 1 lingură Unt sau untură
- 1 buc. Ou
- 2 linguri Făină
- 1 lingură Apă
Instructions
- Se taie carnea bucăți și se prăjește în untură sau ulei. Se adaugă și ceapa tăiată felii subțiri și se călește cu carnea.
- Când s-au rumenit se adaugă boia, bulionul, sare, piper, puțină apă.
- Se lasă să fiarbă înăbușit adăugând apă puțin câte puțin până ce se frăgezește carnea.
- Separat, se freacă o lingură de unt sau untură cu un ou, făină, sare și o lingură de apă. Se amestecă totul bine până iese o compoziție moale fără cocoloașe. Se toarnă cu lingurița într-o oală cu apă clocotită și se lasă la fiert 5 minute.
- Între timp, se zdrobesc cățeii de usturoi și se pun peste carne. Se scurg găluștile și se adaugă în mâncarea pregătită inițial. Se mai lasă la fiert încă 5-10 minute și se adaugă chimen și piper după gust.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!