Miel cu tarhon

Mielul cu tarhon este ideal a fi servit cu smântână și mămăliguță. Un preparat delicios pentru a-ți impresiona invitații sau familia. O rețetă aparte, a bunicii, dar lăsată cu grijă și mamei.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course Cină, Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Cină, Prânz
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 800 g Miel
  • 2 linguri Untură
  • 1 lingură Făină
  • Smântână
  • Tarhon
  • Oțet sau zeamă de lămâie
  • Sare
  • Piper

Instructions
 

  • Carnea tăiată bucățele se pune într-o oală pe foc și se înăbușă într-o lingură cu untură.
  • După câteva minute se pune apă fierbinte (suficientă cât să acopere carnea), sare și se lasă la fiert cu foc potrivit.
  • Restul unturii se încinge și se amestecă împreună cu făina. Când se obține o culoare aurie se stinge cu puțină apă din oala în care fierbe mielul. Se adaugă tarhon tăiat mărunt, sare și piper.
  • Sosul cu tarhon se pune peste carnea aflată la fiert. Se adaugă zeamă de lămâie sau puțin oțet și se mai lasă la fiert câteva minute. (După preferințe mai puteți adăuga un cățel de usturoi, dar și verdeață).
  • Preparatul gata se servește cu smântână și mămăliguță.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword carne, faina, miel, pranz, smântână

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.