Ghemotoc cu cireșe
Ghemotoc cu cireșe
Dacă vrei ceva dulce și bun la început de vară atunci te poți bucura de ”Ghemotoc cu cireșe”. O prăjitură rapidă ce se poate coace atât în cuptor, cât și în mașina de pâine. E mai simplu dacă alegi a doua variantă. Pur și simplu delicios, se topește în gură această prăjiturică.
Ingredients
- 5 buc Ouă
- 1 praf Sare
- 230 gr Zahăr
- 170 gr Unt topit
- 1 buc Esență rom
- 260 gr Făină
- 1,5 plicuri Praf de copt
- 2 linguri Lapte
- 30 gr Cireșe (sau după preferință)
Instructions
- Puneți oăle, laptele, zahărul și praful de sare într-un vas și amestecați cu mixerul până capătă o culoare deschisă.
- Ulterior, adăugați esența de rom și lăsați mixerul să amestece câteva minute.
- Topiți untul și îl adăugați încet în castron în timp ce amestecați cu mixerul.
- Compoziția obținută o turnați în cuva mașinii de făcut pâine.
- Turnați în cuvă și făina și praful de copt.
- Setați programul pentru prăjituri cu timp de amestec și coacere de 1 oră și 40 de minute.
- Înainte de a începe procesul de coacere, ridicați capacul mașinii de făcut pâine și adăugați cireșele după preferință.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Poftă bună!