Ghemotoc cu cireșe
Ghemotoc cu cireșe

Ghemotoc cu cireșe

Dacă vrei ceva dulce și bun la început de vară atunci te poți bucura de ”Ghemotoc cu cireșe”. O prăjitură rapidă ce se poate coace atât în cuptor, cât și în mașina de pâine. E mai simplu dacă alegi a doua variantă. Pur și simplu delicios, se topește în gură această prăjiturică.
Prep Time 10 mins
Cook Time 1 hr 40 mins
Total Time 1 hr 50 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 6 porții

Ingredients
  

  • 5 buc Ouă
  • 1 praf Sare
  • 230 gr Zahăr
  • 170 gr Unt topit
  • 1 buc Esență rom
  • 260 gr Făină
  • 1,5 plicuri Praf de copt
  • 2 linguri Lapte
  • 30 gr Cireșe (sau după preferință)

Instructions
 

  • Puneți oăle, laptele, zahărul și praful de sare într-un vas și amestecați cu mixerul până capătă o culoare deschisă.
  • Ulterior, adăugați esența de rom și lăsați mixerul să amestece câteva minute.
  • Topiți untul și îl adăugați încet în castron în timp ce amestecați cu mixerul.
  • Compoziția obținută o turnați în cuva mașinii de făcut pâine.
  • Turnați în cuvă și făina și praful de copt.
  • Setați programul pentru prăjituri cu timp de amestec și coacere de 1 oră și 40 de minute.
  • Înainte de a începe procesul de coacere, ridicați capacul mașinii de făcut pâine și adăugați cireșele după preferință.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Poftă bună!
Keyword aluat, desert, dulce

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.