Ciuperci cu smântână
Ciuperci cu smântână
Ciuperci cu smântână, rețeta gustoasă a mamei. Doar câteva ingrediente, puțin suflet și gata. O mâncare delicioasă și gustoasă. Puteți servi ca atare, sau ca garnitură.
Ingredients
- 1 kg Ciuperci medii
- 1 lingură Făină rasă
- 250 g Smântână
- 100 ml Lapte
- 1 buc. Mărar
- 125 g Unt
Instructions
- Ciupercile se spală, se taie mărunt (după preferințe) și se pun într-o cratiță cu apă rece cu o lingură de oțet și puțină sare. Ca să nu se înegrească. După ce s-a terminat de tăiat se pune oala pe foc la fiert pentru 30 de minute.
- Ciupercile se pun mai apoi într-o strecurătoare la scurs.
- Într-o altă cratiță se topește untul după care se adaugă ciupercile, se lasă vreo 15 minute să se călească în unt.
- Într-o farfurie punem făina cu laptele și se amestecă bine. Se adaugă smântână peste și se amestecă bine din nou. Amestecul se adaugă peste ciuperci.
- Se pune delicat sau sare, după gust, se mai lasă la fier 10 minute, se adaugă mărarul tocat mărunt și se stinge focul.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!