Ciuperci cu smântână

Ciuperci cu smântână, rețeta gustoasă a mamei. Doar câteva ingrediente, puțin suflet și gata. O mâncare delicioasă și gustoasă. Puteți servi ca atare, sau ca garnitură.
Prep Time 15 mins
Cook Time 55 mins
Total Time 1 hr 10 mins
Course Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Prânz
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 1 kg Ciuperci medii
  • 1 lingură Făină rasă
  • 250 g Smântână
  • 100 ml Lapte
  • 1 buc. Mărar
  • 125 g Unt

Instructions
 

  • Ciupercile se spală, se taie mărunt (după preferințe) și se pun într-o cratiță cu apă rece cu o lingură de oțet și puțină sare. Ca să nu se înegrească. După ce s-a terminat de tăiat se pune oala pe foc la fiert pentru 30 de minute.
  • Ciupercile se pun mai apoi într-o strecurătoare la scurs.
  • Într-o altă cratiță se topește untul după care se adaugă ciupercile, se lasă vreo 15 minute să se călească în unt.
  • Într-o farfurie punem făina cu laptele și se amestecă bine. Se adaugă smântână peste și se amestecă bine din nou. Amestecul se adaugă peste ciuperci.
  • Se pune delicat sau sare, după gust, se mai lasă la fier 10 minute, se adaugă mărarul tocat mărunt și se stinge focul.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword ciuperci, pranz, smântână

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.