Ciuperci cu smântână, rețeta gustoasă a mamei. Doar câteva ingrediente, puțin suflet și gata. O mâncare delicioasă și gustoasă. Puteți servi ca atare, sau ca garnitură.
Ciupercile se spală, se taie mărunt (după preferințe) și se pun într-o cratiță cu apă rece cu o lingură de oțet și puțină sare. Ca să nu se înegrească. După ce s-a terminat de tăiat se pune oala pe foc la fiert pentru 30 de minute.
Ciupercile se pun mai apoi într-o strecurătoare la scurs.
Într-o altă cratiță se topește untul după care se adaugă ciupercile, se lasă vreo 15 minute să se călească în unt.
Într-o farfurie punem făina cu laptele și se amestecă bine. Se adaugă smântână peste și se amestecă bine din nou. Amestecul se adaugă peste ciuperci.
Se pune delicat sau sare, după gust, se mai lasă la fier 10 minute, se adaugă mărarul tocat mărunt și se stinge focul.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!