Papanași de Brașov

Cei mai buni papanași din lume sunt cei de la Brașov. Făcuți cu brânză de vaci și ingrediente alese, după o rețetă veche. Îi puteți servi cu dulceață de fructe de pădure și smântână. În plus, un praf de zahăr cristal puteți presăra peste ei pentru aspect. Poftă bună!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 36 minutes
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 500 g Brânză de vaci
  • 250 g Făină
  • 2 buc. Ouă
  • 1 linguriță Bicarbonat alimentar
  • 1 lingură Lapte
  • 1 lingură Zahăr
  • Un praf de sare

Instructions
 

  • Se dizolvă bicarbonatul într-o lingură de lapte călduț. Apoi se amestecă împreună cu toate ingredientele până se obține o cocă.
  • Se frămâtă bine aluatul timp de 10-15 minute. Apoi se fac gogșele nu prea mari care se așează pe o foaie de copt. De asemenea se mai fac și biluțe fin aluat.
  • Se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut o oră, într-un loc călduros.
  • După ce au crescut se face o gaură în mijlocul gogoșelelor și se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. De asemenea, se pun la prăjit și biluțele.
  • Scoateți gogoșile și biluțele prăjite pe șervețele uscate pentru a absorbi excesul de ulei.
  • Papanașii se servesc cu smântână și dulceață, în funcție de preferințe. Presărați puțin zahăr cristal pe deasupra.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
Keyword branza, desert, dulce, dulceata, faina, Gem, gogosi, oua, papanași, retete, ulei, vaca, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.