Papanași de Brașov
Papanași de Brașov
Cei mai buni papanași din lume sunt cei de la Brașov. Făcuți cu brânză de vaci și ingrediente alese, după o rețetă veche. Îi puteți servi cu dulceață de fructe de pădure și smântână. În plus, un praf de zahăr cristal puteți presăra peste ei pentru aspect. Poftă bună!
Ingredients
- 500 g Brânză de vaci
- 250 g Făină
- 2 buc. Ouă
- 1 linguriță Bicarbonat alimentar
- 1 lingură Lapte
- 1 lingură Zahăr
- Un praf de sare
Instructions
- Se dizolvă bicarbonatul într-o lingură de lapte călduț. Apoi se amestecă împreună cu toate ingredientele până se obține o cocă.
- Se frămâtă bine aluatul timp de 10-15 minute. Apoi se fac gogșele nu prea mari care se așează pe o foaie de copt. De asemenea se mai fac și biluțe fin aluat.
- Se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut o oră, într-un loc călduros.
- După ce au crescut se face o gaură în mijlocul gogoșelelor și se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. De asemenea, se pun la prăjit și biluțele.
- Scoateți gogoșile și biluțele prăjite pe șervețele uscate pentru a absorbi excesul de ulei.
- Papanașii se servesc cu smântână și dulceață, în funcție de preferințe. Presărați puțin zahăr cristal pe deasupra.
Notes
*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!