Prăjituri fără ou
Prăjituri fără ou
Prăjituri fără ou înseamnă că din această rețetă poți face cornulețe cu gem sau cu rahat sau poți face plăcintă/prăjituri cu mere sau brânză de vaci. Acestea sunt doar câteva idei, dar voi puteți folosi aluatul așa cum vă place.
Ingredients
- 300 g Făină
- 250 g Unt
- 1 lingură Oțet
- 6 linguri Apă
- 100 g Zahăr sau în funcție de preferințe!
- Un praf de sare
Instructions
- Se amestecă bine toate ingredientele până se face o cocă.
- Se împarte în două foi peste care se întinde un strat generos de mere rase sau brânză de vaci cu stafide.
- Foile se pot rula sau se pot pune una peste alta într-o tavă. (În acest caz, mai acoperiți cu încă o foaie din aluat).
- Ungeți aluatul cu puțină apă cu zahăr.
- Tava se bagă la cuptor la foc moderat.
Notes
*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
** Din acest aluat se pot face și cornulețe cu rahat și gem!