Prăjituri fără ou

Prăjituri fără ou înseamnă că din această rețetă poți face cornulețe cu gem sau cu rahat sau poți face plăcintă/prăjituri cu mere sau brânză de vaci. Acestea sunt doar câteva idei, dar voi puteți folosi aluatul așa cum vă place.
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 8 porții

Ingredients
  

  • 300 g Făină
  • 250 g Unt
  • 1 lingură Oțet
  • 6 linguri Apă
  • 100 g Zahăr sau în funcție de preferințe!
  • Un praf de sare

Instructions
 

  • Se amestecă bine toate ingredientele până se face o cocă.
  • Se împarte în două foi peste care se întinde un strat generos de mere rase sau brânză de vaci cu stafide.
  • Foile se pot rula sau se pot pune una peste alta într-o tavă. (În acest caz, mai acoperiți cu încă o foaie din aluat).
  • Ungeți aluatul cu puțină apă cu zahăr.
  • Tava se bagă la cuptor la foc moderat.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
** Din acest aluat se pot face și cornulețe cu rahat și gem!
Keyword desert, dulce, faina, fara ou, prajitura, retete, unt, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.