Go Back
Email Link
Print
Notes
Prăjituri fără ou
Prăjituri fără ou înseamnă că din această rețetă poți face cornulețe cu gem sau cu rahat sau poți face plăcintă/prăjituri cu mere sau brânză de vaci. Acestea sunt doar câteva idei, dar voi puteți folosi aluatul așa cum vă place.
Print Recipe
Prep Time
10
mins
Cook Time
20
mins
Total Time
30
mins
Course
Desert
Cuisine
Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings
8
porții
Ingredients
300
g
Făină
250
g
Unt
1
lingură
Oțet
6
linguri
Apă
100
g
Zahăr
sau în funcție de preferințe!
Un praf de sare
Instructions
Se amestecă bine toate ingredientele până se face o cocă.
Se împarte în două foi peste care se întinde un strat generos de mere rase sau brânză de vaci cu stafide.
Foile se pot rula sau se pot pune una peste alta într-o tavă. (În acest caz, mai acoperiți cu încă o foaie din aluat).
Ungeți aluatul cu puțină apă cu zahăr.
Tava se bagă la cuptor la foc moderat.
Notes
*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
** Din acest aluat se pot face și cornulețe cu rahat și gem!
Keyword
desert, dulce, faina, fara ou, prajitura, retete, unt, zahar