Cartofi umpluți cu ciuperci
Cartofi umpluți cu ciuperci
Legume, unt, smântână, plus alte câteva ingrediente mici și iese un preparat delicios. Cartofii umpluți cu ciuperci vă vor face ziua mai bună. Vă relaxați gătind și vă bucurați mâncând. Poftă bună!
Ingredients
- 500 g Cartofi
- 250 g Ciuperci
- 1 buc. Ceapă mică
- 50 g Unt
- 1 lingură Făină
- 3 linguri Smântână
- 1 buc. Lămâie se folosește zeama
- Mărar
- Pătrunjel
- Sare
- Piper
Instructions
- Se spală și se toacă mărunt ciupercile, ceapa, mărarul și pătrunjelul, iar apoi se călesc în unt într-o oală cu capac.
- Se presară făina ușor, în timp ce se amestecă în oală.
- Se adaugă smântâna, sare și piper, după gust.
- Se stoarce mai apoi zeama de lămâie, după gust.
- Se spală cartofii, se curăță și se scobesc. Ulterior, se umplu cu compoziția preparată anterior.
- Se așează într-o oală sau într-o tavă unsă cu unt și se lasă puțin la prăjit, iar apoi se adaugă încet apă pentru a fierbe înăbușit până se înmoaie cartofii. Se pot face pe aragaz sau în cuptor.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!