Cartofi umpluți cu ciuperci

Legume, unt, smântână, plus alte câteva ingrediente mici și iese un preparat delicios. Cartofii umpluți cu ciuperci vă vor face ziua mai bună. Vă relaxați gătind și vă bucurați mâncând. Poftă bună!
Prep Time 15 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 15 mins
Course Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Prânz
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 500 g Cartofi
  • 250 g Ciuperci
  • 1 buc. Ceapă mică
  • 50 g Unt
  • 1 lingură Făină
  • 3 linguri Smântână
  • 1 buc. Lămâie se folosește zeama
  • Mărar
  • Pătrunjel
  • Sare
  • Piper

Instructions
 

  • Se spală și se toacă mărunt ciupercile, ceapa, mărarul și pătrunjelul, iar apoi se călesc în unt într-o oală cu capac.
  • Se presară făina ușor, în timp ce se amestecă în oală.
  • Se adaugă smântâna, sare și piper, după gust.
  • Se stoarce mai apoi zeama de lămâie, după gust.
  • Se spală cartofii, se curăță și se scobesc. Ulterior, se umplu cu compoziția preparată anterior.
  • Se așează într-o oală sau într-o tavă unsă cu unt și se lasă puțin la prăjit, iar apoi se adaugă încet apă pentru a fierbe înăbușit până se înmoaie cartofii. Se pot face pe aragaz sau în cuptor.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword cartofi, ceapa, ciuperci, faina, lamaie, pranz, smântână, unt, verdeata

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.