Tocăniță de cartofi cu vinete împănate

Tocăniță de cartofi cu vinete împănate

Deși poate vă sună ciudat, rețeta este una veche și cu bun gust. Este puțin aparte de tocănița obișnuită de cartofi, dar merită să încercați rețeta! Doar legume, fără carne. Poftă bună!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Prânz
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 4 buc. Cartofi
  • 1 buc. Vânătă mică
  • 1 buc. Ceapă
  • Sare
  • Piper
  • Pătrunjel
  • Smântână
  • Boia de ardei
  • Pastă de tomate

Instructions
 

  • Se pun la fiert cartofii tăiați felii, în apă cu sare.
  • Când au dat în clocot cartofii, se aruncă jumătate din cantitatea de apă și se adaugă vinetele tăiate rondele sau cuburi (de preferat).
  • Se lasă la fier, iar la urmă se adaugă rântașul. Adică cepa, o lingură de făină, boia de ardei și pastă de tomate.
  • Tocănița se servește cu smântână și pătrunjel verde presărat deasupra.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword cartofi, ceapa, pranz, tocăniță, vinete

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.