Tocăniță de cartofi cu vinete împănate
Tocăniță de cartofi cu vinete împănate
Deși poate vă sună ciudat, rețeta este una veche și cu bun gust. Este puțin aparte de tocănița obișnuită de cartofi, dar merită să încercați rețeta! Doar legume, fără carne. Poftă bună!
Ingredients
- 4 buc. Cartofi
- 1 buc. Vânătă mică
- 1 buc. Ceapă
- Sare
- Piper
- Pătrunjel
- Smântână
- Boia de ardei
- Pastă de tomate
Instructions
- Se pun la fiert cartofii tăiați felii, în apă cu sare.
- Când au dat în clocot cartofii, se aruncă jumătate din cantitatea de apă și se adaugă vinetele tăiate rondele sau cuburi (de preferat).
- Se lasă la fier, iar la urmă se adaugă rântașul. Adică cepa, o lingură de făină, boia de ardei și pastă de tomate.
- Tocănița se servește cu smântână și pătrunjel verde presărat deasupra.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!