Fasole făcăită sau frecată
Fasole făcăită sau frecată
Fasolea făcăită sau frecată, depinde denumirea în funcție de regiunile țării, este un aperitiv gustos, plin de proteine și ideal pentru un mic dejun. Sau de ce nu, puteți servi fasolea frecată la prânz sau seara, ca aperitiv.
Ingredients
- 300 g Fasole
- 2 buc. Ceapă
- Ulei
- Sare
- Piper
- Usturoi
- Boia de ardei
Instructions
- Se curăță fasolea și se spală.
- Se pune la fiert în apă rece.
- Când fierbe în primul clocot se varsă apa și se pune alta fierbinte.
- După ce s-a fiert fasolea bine și s-a înmuiat, se adaugă sare, piper și usturoi, cam două căpățâne, dar puteți pune mai mult sau mai puțin, după gust.
- Se mai lasă la fiert câteva minute.
- Se varsă apa, dar se păstrează o cană din aceasta. Fasolea rămasă în oală se freacă bine până devine pastă. Puteți folosi un mixer. În timpul frecării se adaugă puțin ulei, iar mai apoi apă din cană.
- Se prăjește ceapa în ulei cu puțină făină și boia de ardei. Ulterior, dacă doriți, puteți adăuga și o lingură, două de bulion. Sare și piper.
- Într-un vas se așează fasolea frecată, iar deasupra se adaugă ceapa prăjită.
- Fasolea frecată sau făcăită se poate servi atât caldă, cât și rece. Poftă bună!
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!