Prăjitura Durere de cap

Am întrebat-o pe mama de ce se numește așa... ghici ce... nu a știut să îmi spună. Probabil că îți dă bătăi de cap până să o prepari? Mă îndoiesc. Îți trece capul dacă o mănânci? Mnu cred. Dar poate că e atât de bună încât te vei trezi cu o durere de cap? Posibil :)) Important este să mâncăm cumpătat.
Prep Time 20 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 1 hr 30 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert

Ingredients
  

Blatul

  • 6 Albuș ou
  • 150 g Zahăr
  • 1 plic Zahăr vanilat
  • 2 linguri Făină
  • 1 plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie
  • 50 g Nuci măcinate
  • 4 Gălbenuș ou

Crema

  • 200 g Unt
  • 2 linguri Ness
  • 2 Gălbenuș ou
  • 150 g Zahăr pudră
  • 50 g Nuci

Glazură

  • 1/2 cană Apă
  • 6 linguri Zahăr
  • 3 linguri Cacao
  • 50 g Unt

Instructions
 

Blatul

  • 6 albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
  • Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.

Crema

  • Untul și cu cele două linguri de ness se frecă bine.
  • Separat, gălbenușurile cu zahărul pudră se freacă până nu se mai simte zahărul.
  • Se amestecă cele două compoziții și se adaugă 50 g de nuci prăjite, tăiate mărunt.
  • Se întinde crema, peste blatul bine răcit.

Glazura

  • Zahărul, cacao, untul și apa, se fierb bine, până se aerează. (Se fac bule în cremă).
  • Se toarnă glazura caldă peste cremă.
  • Prăjitura se lasă la răcit!
Keyword desert, dulce

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.