Prăjitura Durere de cap
Prăjitura Durere de cap
Am întrebat-o pe mama de ce se numește așa... ghici ce... nu a știut să îmi spună. Probabil că îți dă bătăi de cap până să o prepari? Mă îndoiesc. Îți trece capul dacă o mănânci? Mnu cred. Dar poate că e atât de bună încât te vei trezi cu o durere de cap? Posibil :)) Important este să mâncăm cumpătat.
Ingredients
Blatul
- 6 Albuș ou
- 150 g Zahăr
- 1 plic Zahăr vanilat
- 2 linguri Făină
- 1 plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie
- 50 g Nuci măcinate
- 4 Gălbenuș ou
Crema
- 200 g Unt
- 2 linguri Ness
- 2 Gălbenuș ou
- 150 g Zahăr pudră
- 50 g Nuci
Glazură
- 1/2 cană Apă
- 6 linguri Zahăr
- 3 linguri Cacao
- 50 g Unt
Instructions
Blatul
- 6 albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
- Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.
Crema
- Untul și cu cele două linguri de ness se frecă bine.
- Separat, gălbenușurile cu zahărul pudră se freacă până nu se mai simte zahărul.
- Se amestecă cele două compoziții și se adaugă 50 g de nuci prăjite, tăiate mărunt.
- Se întinde crema, peste blatul bine răcit.
Glazura
- Zahărul, cacao, untul și apa, se fierb bine, până se aerează. (Se fac bule în cremă).
- Se toarnă glazura caldă peste cremă.
- Prăjitura se lasă la răcit!