Prăjitura Televizor
Prăjitura Televizor
Prăjitură Televizor, de mâncat la televizor, cu sau fără televizor. Nu mai contează. Este acea prăjitură a copilăriei. Bună în orice perioadă a anului, nu doar de sărbători!
Ingredients
Aluat maro
- 250 g Făină
- 50 g Zahăr
- 1 lingură Cacao
- 50 g Untură
- 1 lingură Amoniac dizolvat Se dizolvă în 3 linguri de lapte călduț
Aluatul galben
- 5 buc. Ouă
- 5 linguri Zahăr
- 5 linguri Făină
- 1 plic Praf de copt Se stinge în zeamă de lămâie!
- 1 Coajă de lămâie
Crema
- 3 linguri Făină
- 300 g Lapte
- 200 g Unt sau margarină
- 250 g Zahăr
- 1 plic Zahăr vanilat
- 1 buc. Lămâie
Glazura
- 150 g Zahăr
- 3 linguri Apă
- 2 linguri Cacao
- 1 cub Zahăr
- 2 g Unt
Instructions
Aluatul maro
- Toate ingredientele pentru aluatul maro se amestecă. Compoziția se pune într-o tavă presărată cu ulei și făină, iar mai apoi se pune la copt.
Aluatul galben
- Se frecă gălbenușul de la ouă cu zahărul. Mai apoi se bate albușul spumă. Se adaugă făina, praful de copt și coaja de lămâie. Compoziția se pune într-o tavă presărată cu ulei și făină, iar mai apoi se pune la copt.
Crema
- Se pune la foc laptele cu cele trei linguri de făină și se face ca o scrobeală, iar mai apoi se lasă la răcit.
- Se freacă untul sau margarina cu zahărul, cu coaja de la lămâie și cu zeama de la lămâie și cu vanilia.
- Cele două compoziții se amestecă la final.
Glazura
- Toate ingredientele se pun la fiert până se aerează. Când e gata se adaugă untul.
Preparare
- Se pune aluatul maro. Peste acesta se pune aluatul galben, mai apoi crema și peste se pune glazura. Prăjitura astfel obținută se lasă la răcit.