Prăjitură Televizor, de mâncat la televizor, cu sau fără televizor. Nu mai contează. Este acea prăjitură a copilăriei. Bună în orice perioadă a anului, nu doar de sărbători!
1lingurăAmoniac dizolvatSe dizolvă în 3 linguri de lapte călduț
Aluatul galben
5buc.Ouă
5linguriZahăr
5linguriFăină
1plicPraf de coptSe stinge în zeamă de lămâie!
1Coajă de lămâie
Crema
3linguriFăină
300gLapte
200gUnt sau margarină
250g Zahăr
1plicZahăr vanilat
1buc.Lămâie
Glazura
150gZahăr
3linguriApă
2linguri Cacao
1cubZahăr
2gUnt
Instructions
Aluatul maro
Toate ingredientele pentru aluatul maro se amestecă. Compoziția se pune într-o tavă presărată cu ulei și făină, iar mai apoi se pune la copt.
Aluatul galben
Se frecă gălbenușul de la ouă cu zahărul. Mai apoi se bate albușul spumă. Se adaugă făina, praful de copt și coaja de lămâie. Compoziția se pune într-o tavă presărată cu ulei și făină, iar mai apoi se pune la copt.
Crema
Se pune la foc laptele cu cele trei linguri de făină și se face ca o scrobeală, iar mai apoi se lasă la răcit.
Se freacă untul sau margarina cu zahărul, cu coaja de la lămâie și cu zeama de la lămâie și cu vanilia.
Cele două compoziții se amestecă la final.
Glazura
Toate ingredientele se pun la fiert până se aerează. Când e gata se adaugă untul.
Preparare
Se pune aluatul maro. Peste acesta se pune aluatul galben, mai apoi crema și peste se pune glazura. Prăjitura astfel obținută se lasă la răcit.