Tort Buturugă

Tortul Buturugă este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-am mâncat vredată. Pur și simplu are tot ce îi trebuie unui tort perfect. După ce îl prepari, ca la carte, da, arată exact ca o buturugă. Este cremos, însiropat, crocant... mmm un deliciu!
Prep Time 1 hr
Cook Time 30 mins
Total Time 3 hrs 30 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert

Ingredients
  

Etapa 1

  • 10 Gălbenuș ou
  • 10 linguri Zahăr
  • 150 g Nucă măcinată
  • 1 lingură Pesmet
  • 1 lingură rasă Făină

Etapa 2

  • 100 g Zahăr ars
  • 80 g Nucă întreagă

Etapa 3

  • 150 g Zahăr
  • 2 buc. Ouă
  • 1 lingură Făină
  • 1 ceașcă Lapte

Etapa 4

  • 400 g Unt
  • 5 linguri Cacao
  • 1-2 sticluță Rom

Instructions
 

Etapa 1

  • Se freacă gălbenușurile cu zahărul peste care se adaugă nuca, se pune lingura rasă de făină și o lingură de pesmet. Albușurile se bat spumă și se adaugă peste compoziția inițială.
  • Se unge o tavă cu ulei și se presară făină. Se pune compoziția la copt, până se rumenește. Aproximativ 20 minute.
  • După coacere, se răstoarnă pe o cârpă/șervet și se rulează. Se lasă în acest fel până se răcește, iar mai apoi se derulează.

Etapa 2

  • Cele 100 g de zahăr ars și nuca, se caramelizează, iar mai apoi se pun într-o farfurie unsă cu ulei.
  • Compoziția se lasă la răcit, iar mai apoi se pune într-o cârpă pentru a se pisa. Se mărunțește compoziția, dar nu foarte mărunt.

Etapa 3

  • Într-o cratiță mică, se frecă zahărul cu ouă și cu o lingură de făină, stinsă cu o ceșcuță cu lapte.
  • Se fierbe până se îngroașă, iar mai apoi se lasă la răcit.

Etapa 4

  • Untul se freacă spumă și se adaugă crema răcită de la ”Etapa 3”. O jumătate din compoziție se amestecă, cu nuca pisată din ”Etapa 2”. Cu această compoziție, se umple tortul (Etapa 1) și se rulează. Cealaltă jumătate din compoziția de unt, se amestecă, cu 4-5 linguri de cacao, rom și zahăr după gust. Cu această compoziție se îmbracă tortul, rulada, la suprafață.
  • Cu o linguriță, se ia din compoziția cu cacao și se trântește peste Buturugă, iar cu o furculiță puteți face câteva dungi. Va arăta ca o buturugă adevărată. Trebuie doar să vă puneți imaginația la contribuție.
  • După ce e gata tortul, se lasă la rece aproximativ două ore. Se servește rece, tăiat în felii subțiri.
Keyword desert, dulce, prajitura, tort

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.