Zarzavat pentru ciorbă
Zarzavat pentru ciorbă
Am fost surprins când am scris această rețetă pe calculator. Nu prea am văzut această rețetă făcută la mama, ci mai degrabă la bunica. Drept urmare, și foaia de pe care am luat rețeta, se vedea bine, era în stare bună.
Dacă o rețetă a fost făcută foarte des, chiar dacă o știa pe derost, mama tot scotea hârtiuța pe care era scrisă acea rețetă. Să fie sigură că va ieși bine! Și pentru că hârtiuța cu rețeta era mișcată de atâtea ori, poate cu mâna de grăsime, cu făină, cu toate cele... de atâția ani... astăzi abia dacă se mai vede scrisul.
Ingredients
- 1 kg Morcovi
- 1/2 kg Ceapă
- 1/2 kg Roșii
- 250 g Pătrunjel
- 2 buc. Țelină
- 2 kg Gogoșari
- 2 kg Ardei gras
- 1 buc. Varză mică
- 1 buc. Conopidă
- 5 gr. Usturoi
- 1/4 Sare
- 1 plic Conservant
Instructions
- Toate ingredientele se dau prin mașina de tocat.
- Se pun într-o oală mare și se adaugă o linguriță de conservant sau o aspirină.
- Se pune mai apoi zarzavatul, în borcane sau în sticle (ca cele de lapte), iar deasupra se pun 2 linguri de ulei.
- Pentru siguranță, borcanele se mai pot fierbe la bain Marie, aproximativ 15 minute.