Prăjitura de ciocolată
Prăjitura de ciocolată
Prăjitura de ciocolată este ideală pentru momentele în care vin musafirii sau prietenii acasă la tine. Dulce, perfectă, ideală.
Ingredients
- 250 g Ciocolată
- 284 ml Smântână
- 1 linguriță Esență vanilie
- 20 buc. Biscuiți
Instructions
- Se rupe ciocolata în bucăți mari.
- Se încălzește smântâna într-o tigaie, la foc mic, până aproape să dea în clocot.
- Se adaugă ciocolata și se ia vasul de pe foc.
- Se acoperă vasul pentru aproximativ 5 minute.
- Se adaugă esența de vanilie și se amestecă până se omogenizează.
- Se toarnă compoziția într-un vas și se lasă compoziția la răcit, până începe să se îngroașe.
- Într-o tavă înaltă, se așează o foaie de copt, astfel încât marginile foii să iasă în afara tăvii.
- Se toarnă un strat subțire de compoziție, cât să acopere fundul tăvii.
- Se așează un strat de biscuiți și repetăm operațiunea anterioară și aceasta, până se termină ciocolata și biscuiții.
- Prăjitura obținută se ține la rece pentru două ore, până se întărește ciocolata.