Prăjitura de ciocolată

Prăjitura de ciocolată este ideală pentru momentele în care vin musafirii sau prietenii acasă la tine. Dulce, perfectă, ideală.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 2 hours 40 minutes
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert

Ingredients
  

  • 250 g Ciocolată
  • 284 ml Smântână
  • 1 linguriță Esență vanilie
  • 20 buc. Biscuiți

Instructions
 

  • Se rupe ciocolata în bucăți mari.
  • Se încălzește smântâna într-o tigaie, la foc mic, până aproape să dea în clocot.
  • Se adaugă ciocolata și se ia vasul de pe foc.
  • Se acoperă vasul pentru aproximativ 5 minute.
  • Se adaugă esența de vanilie și se amestecă până se omogenizează.
  • Se toarnă compoziția într-un vas și se lasă compoziția la răcit, până începe să se îngroașe.
  • Într-o tavă înaltă, se așează o foaie de copt, astfel încât marginile foii să iasă în afara tăvii.
  • Se toarnă un strat subțire de compoziție, cât să acopere fundul tăvii.
  • Se așează un strat de biscuiți și repetăm operațiunea anterioară și aceasta, până se termină ciocolata și biscuiții.
  • Prăjitura obținută se ține la rece pentru două ore, până se întărește ciocolata.
Keyword ciocolată, desert, dulce, prăjitură cu ciocolată

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.