Fursecurile mamei

Fursecurile mamei. O rețetă scrisă pe o foaie a unui caiet dictando. Este chiar scrisul meu. Mama mi-a dictat rețeta când eram în clasele primare. În timp ce scriam, nerăbdător, în cuptor se rumeneau... fursecurile, desigur.
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert

Ingredients
  

  • 4 buc. Ouă
  • 250 g Margarină
  • 250 g Zahăr
  • 1 plic Zahăr vanilat
  • 3 lingurițe Rom
  • 1 coajă Lămâie Se dă prin răzătoare!
  • 1 linguriță Amoniac Se stinge cu zeamă de lămâie sau rom!
  • 800 g Făină
  • 1/2 linguriță Sare

Instructions
 

  • Se bat ouăle cu zahărul și se adaugă margarina moale (nu topită!).
  • Se adaugă zahărul vanilat și aromele, iar mai apoi se adaugă amoniacul stins cu zeama de lămâie sau cu rom.
  • Treptat, peste compoziție se adaugă făina și se amestecă bine.
  • Se întinde o foaie de aluat și se taie în forme diverse.
  • Se coc la cuptor, cu focul mare, până se rumenesc. Atenție! Nu se unge tava la copt!
  • Se lasă la răcit, iar mai apoi fursecurile se pot servi cu gem sau cu ciocolată.
Keyword desert, dulce, fursecuri

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.