Fursecurile mamei
Fursecurile mamei
Fursecurile mamei. O rețetă scrisă pe o foaie a unui caiet dictando. Este chiar scrisul meu. Mama mi-a dictat rețeta când eram în clasele primare. În timp ce scriam, nerăbdător, în cuptor se rumeneau... fursecurile, desigur.
Ingredients
- 4 buc. Ouă
- 250 g Margarină
- 250 g Zahăr
- 1 plic Zahăr vanilat
- 3 lingurițe Rom
- 1 coajă Lămâie Se dă prin răzătoare!
- 1 linguriță Amoniac Se stinge cu zeamă de lămâie sau rom!
- 800 g Făină
- 1/2 linguriță Sare
Instructions
- Se bat ouăle cu zahărul și se adaugă margarina moale (nu topită!).
- Se adaugă zahărul vanilat și aromele, iar mai apoi se adaugă amoniacul stins cu zeama de lămâie sau cu rom.
- Treptat, peste compoziție se adaugă făina și se amestecă bine.
- Se întinde o foaie de aluat și se taie în forme diverse.
- Se coc la cuptor, cu focul mare, până se rumenesc. Atenție! Nu se unge tava la copt!
- Se lasă la răcit, iar mai apoi fursecurile se pot servi cu gem sau cu ciocolată.