Prăjitură cu brânză de vaci
Prăjitură cu brânză de vaci
Nelipsită mai mereu pe parcursul anului. Prăjitura cu brânză de vaci este preferata familiei, iar mama o pregătea cu plăcere de fiecare dată. Ba nici nu trecea bine o zi și deja tava era gata. Trebuie să o încercați și voi. Poftă bună!
Ingredients
Ingrediente pentru cocă
- 300 g Făină
- 100 g Zahăr
- 1 buc. Ou
- 1 plic Zahăr vanilat
- 1/2 plic Praf de copt
- 1 lingură Smântână
- 200 g Margarină
Ingrediente compoziție
- 3 buc. Ou
- 50 g Unt
- 500 g Brânză de vaci
- 5 linguri Smântână
- 1 plic Zahăr vanilat
- 1 lingură Făină
- 1 buc. Lămâie se folosește doar coaja
- 1 sticluță Esență de rom sau după preferințe
- Zahăr după gust
Instructions
- Toate ingredientele pentru cocă se amestecă și se frământă bine timp de 10-15 minute.
- Apoi se face compoziția. Trei gălbenușuri de ou se freacă împreună cu restul ingredientelor pentru compoziție. Apoi se bat albușurile spumă și se adaugă. Se amestecă totul bine.
- Într-o tavă cu foaie de copt sau unsă cu margarină și presărată cu făină se întinde o foaie de cocă, se pune compoziția cu brânza de vaci, iar mai apoi se adaugă o nouă foaie de cocă.
- Se pune la cuptor la foc potrivit pentru 30 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă.
Notes
*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!