Prăjitură cu brânză de vaci

Nelipsită mai mereu pe parcursul anului. Prăjitura cu brânză de vaci este preferata familiei, iar mama o pregătea cu plăcere de fiecare dată. Ba nici nu trecea bine o zi și deja tava era gata. Trebuie să o încercați și voi. Poftă bună!
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 45 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 1 tavă!

Ingredients
  

Ingrediente pentru cocă

  • 300 g Făină
  • 100 g Zahăr
  • 1 buc. Ou
  • 1 plic Zahăr vanilat
  • 1/2 plic Praf de copt
  • 1 lingură Smântână
  • 200 g Margarină

Ingrediente compoziție

  • 3 buc. Ou
  • 50 g Unt
  • 500 g Brânză de vaci
  • 5 linguri Smântână
  • 1 plic Zahăr vanilat
  • 1 lingură Făină
  • 1 buc. Lămâie se folosește doar coaja
  • 1 sticluță Esență de rom sau după preferințe
  • Zahăr după gust

Instructions
 

  • Toate ingredientele pentru cocă se amestecă și se frământă bine timp de 10-15 minute.
  • Apoi se face compoziția. Trei gălbenușuri de ou se freacă împreună cu restul ingredientelor pentru compoziție. Apoi se bat albușurile spumă și se adaugă. Se amestecă totul bine.
  • Într-o tavă cu foaie de copt sau unsă cu margarină și presărată cu făină se întinde o foaie de cocă, se pune compoziția cu brânza de vaci, iar mai apoi se adaugă o nouă foaie de cocă.
  • Se pune la cuptor la foc potrivit pentru 30 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
Keyword alte rețete, aluat, branza, desert, dulce, faina, oua, retete, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.