Biscuiți acrișori
Biscuiți acrișori
Atunci când nu ai chef de ceva dulce, dar totuși parcă ai mânca ceva, poți prepara rapid niște biscuiți. Biscuiși acrișori. Sunt altfel, ai să vezi. Poftă bună!
Ingredients
- 250 g Făină
- 125 g Unt
- 125 g Zahăr
- 2 buc. Ou
- 1 buc. Lămâie
Instructions
- Se freacă untul cu zahărul să iasă spumă. Se adaugă jumătate din cantitatea de făină, oul, coaja și zeama de la o lămâie.
- După ce s-au amestecat toate se încorporează restul de făină, puțin câte puțin.
- Se frământă 15-20 de minute apoi se întinde o foaie de 3-4 mm.
- Se unge foaia cu un ou băut, se presară zahăr tos, după care se taie în diferite forme. (În lipsa unor forme puteți folosi un pahar să tăiați cu gura acestuia. Băgați paharul în făină mai întâi.)
- Se unge o tavă cu unt sau cu ulei, se presară făină și se pune aluatul tăiat forme la cuptor. Biscuiții sunt gata în 15-20 minute. Să fie rumeniți.
Notes
*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!