Ruladă cu marmeladă

Cu toții știm că marmelada este foarte gustoasă. Dar pusă într-o ruladă pufoasă... hmmm un deliciu. A se servi rece, în felii subțiri. Poftă bună!
Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 1 hr 25 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 1 ruladă

Ingredients
  

  • 5 buc. Ouă
  • 5 linguri Zahăr
  • 5 linguri Făină
  • 1 buc. Lămâie
  • 1-2 plic Zahăr vanilat sau praf de vanilie
  • Marmeladă de care vă poftește inima

Instructions
 

  • Se freacă gălbenușurile cu zahărul până se topește și se obține o cremă, se adaugă făina treptat, se adaugă zahărul vanilat și coaja de la o lămâie.
  • La urmă se bat albușurile spumă și se amestecă împreună cu compoziția inițială.
  • Se unge o tavă cu unt și se presară cu făină (sau folosiți foaie de copt) și se toarnă compoziția, dar numai de 1 centimetru grosime. Se pune la copt pentru 15-20 de minute, la foc mediu. Verificați!
  • Când aluatul este copt se scoate peste un șervet ud și stors bine.
  • Se întinde marmelada peste foaia de aluat și apoi se rulează strâns cu ajutorul șervetului.
  • Se lasă la răcit 10-20 de minute, iar mai apoi se pune la frigider pentru 30 de minute.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
Keyword desert, dulce, faina, oua, retete, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.