Ruladă cu marmeladă
Ruladă cu marmeladă
Cu toții știm că marmelada este foarte gustoasă. Dar pusă într-o ruladă pufoasă... hmmm un deliciu. A se servi rece, în felii subțiri. Poftă bună!
Ingredients
- 5 buc. Ouă
- 5 linguri Zahăr
- 5 linguri Făină
- 1 buc. Lămâie
- 1-2 plic Zahăr vanilat sau praf de vanilie
- Marmeladă de care vă poftește inima
Instructions
- Se freacă gălbenușurile cu zahărul până se topește și se obține o cremă, se adaugă făina treptat, se adaugă zahărul vanilat și coaja de la o lămâie.
- La urmă se bat albușurile spumă și se amestecă împreună cu compoziția inițială.
- Se unge o tavă cu unt și se presară cu făină (sau folosiți foaie de copt) și se toarnă compoziția, dar numai de 1 centimetru grosime. Se pune la copt pentru 15-20 de minute, la foc mediu. Verificați!
- Când aluatul este copt se scoate peste un șervet ud și stors bine.
- Se întinde marmelada peste foaia de aluat și apoi se rulează strâns cu ajutorul șervetului.
- Se lasă la răcit 10-20 de minute, iar mai apoi se pune la frigider pentru 30 de minute.
Notes
*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!