Profiterol de casă

Iată rețeta pentru a face profiterol acasă. Vorbim doar despre acele mici gogoși/biluțe pe care le umpleți dvs. cu ce cremă doriți. Ca idee de prezentare, într-o cupă puteți pune puțină cremă de ciocolată sau vanilie, biluțele umplute și frișcă deasupra.
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 1 hr
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 8 porții

Ingredients
  

  • 125 g Grăsime/untură
  • 250 g Apă
  • 200 g Făină
  • 8 buc. Ouă
  • Sare
  • Creme de vanilie/ciocolată , după preferințe

Instructions
 

  • Se fierbe apa cu grăsimea și puțină sare.
  • Când a dat în clocot se adaugă făina câte puțină și se amestecă mereu cu o lingură de lemn / lopățică.
  • Se ia de pe foc și se lasă la rece.
  • Apoi se adaugă câte un ou până se formează o pastă legată și moale.
  • Din compoziția astfel formată se toarnă grămăjoare de dimensiunea unei vișini mari într-o tavă cu foaie de copt.
  • După coacere se lasă la răcit bilele obținute. Se găuresc într-o parte și se umplu cu crema dorită.
  • Ca idee de prezentare, într-o cupă puteți pune puțină cremă de ciocolată sau vanilie, biluțele umplute și frișcă deasupra.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
Keyword desert, dulce, profiterol, retete, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.