Profiterol de casă
Profiterol de casă
Iată rețeta pentru a face profiterol acasă. Vorbim doar despre acele mici gogoși/biluțe pe care le umpleți dvs. cu ce cremă doriți. Ca idee de prezentare, într-o cupă puteți pune puțină cremă de ciocolată sau vanilie, biluțele umplute și frișcă deasupra.
Ingredients
- 125 g Grăsime/untură
- 250 g Apă
- 200 g Făină
- 8 buc. Ouă
- Sare
- Creme de vanilie/ciocolată , după preferințe
Instructions
- Se fierbe apa cu grăsimea și puțină sare.
- Când a dat în clocot se adaugă făina câte puțină și se amestecă mereu cu o lingură de lemn / lopățică.
- Se ia de pe foc și se lasă la rece.
- Apoi se adaugă câte un ou până se formează o pastă legată și moale.
- Din compoziția astfel formată se toarnă grămăjoare de dimensiunea unei vișini mari într-o tavă cu foaie de copt.
- După coacere se lasă la răcit bilele obținute. Se găuresc într-o parte și se umplu cu crema dorită.
- Ca idee de prezentare, într-o cupă puteți pune puțină cremă de ciocolată sau vanilie, biluțele umplute și frișcă deasupra.
Notes
*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!