Chiftele de creier

Dacă vă place creierul pane atunci cu siguranță s-ar putea să vă placă și chifteluțele acestea. Poftă bună!
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course Alte rețete, Mic dejun
Cuisine Alte rețete, Cartea de Bucate a Mamei, Mic dejun
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • Creier
  • Făină
  • Sare
  • Piper
  • Ouă
  • Pesmet
  • Ulei
  • Un cartof ras
  • Pătrunjel verde
  • Usturoi

Instructions
 

  • Se fierbe creierul în apă cu sare, se lasă la răcit, iar apoi se dă prin mașina de tocat cu usturoiul, verdeața, un ou și un cartof ras. Se amestecă totul bine cu sare și piper.
  • Din compoziția obținută se fac chifteluțele, se dau prin făină, apoi prin ou bătut și apoi prin pesmet.
  • Se pun chiftelele la prăjit într-o tigaie cu ulei încins, iar când s-au rumenit se scot pe șervețele pentru a absoarbe excesul de ulei.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
Keyword carne, cartofi, chiftele, creier, faina

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.