Chiftele de creier
Chiftele de creier
Dacă vă place creierul pane atunci cu siguranță s-ar putea să vă placă și chifteluțele acestea. Poftă bună!
Ingredients
- Creier
- Făină
- Sare
- Piper
- Ouă
- Pesmet
- Ulei
- Un cartof ras
- Pătrunjel verde
- Usturoi
Instructions
- Se fierbe creierul în apă cu sare, se lasă la răcit, iar apoi se dă prin mașina de tocat cu usturoiul, verdeața, un ou și un cartof ras. Se amestecă totul bine cu sare și piper.
- Din compoziția obținută se fac chifteluțele, se dau prin făină, apoi prin ou bătut și apoi prin pesmet.
- Se pun chiftelele la prăjit într-o tigaie cu ulei încins, iar când s-au rumenit se scot pe șervețele pentru a absoarbe excesul de ulei.
Notes
*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!