Budincă de ciocolată

Dacă îți e poftă seara de ceva dulce, atunci o budincă de ciocolată ar fi ideală. Poate fi servită caldă sau rece și te va face să zâmbești. Sau nu! Îi vei face pe toți cei dragi să zâmbească.
Prep Time 15 mins
Cook Time 1 hr 10 mins
Total Time 1 hr 45 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 8 porții

Ingredients
  

  • 200 g Ciocolată
  • 200 g Unt
  • 125 g Zahăr
  • 2 linguri Făină
  • 4 buc. Ouă
  • Sare

Instructions
 

  • Într-o oală se pune untul la topit cu ciocolata și zahărul. Se lasă cu foc mic și se amestecă permanent.
  • Se ia compoziția de pe foc și se lasă la răcit.
  • Se freacă gălbenușurile cu două linguri de făină și se toarnă apoi încet compoziția de ciocolată, răcită. La final se pun albușurile bătute spumă.
  • Se unge un vas cu unt, se toarnă compoziția obținută și se fierbe în Bain-marie pentru aproximativ o oră.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
Keyword cacao, ciocolată, desert, dulce, faina, oua, unt, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.