Prăjitură cu nucă de cocos
Prăjitură cu nucă de cocos
Prăjitura cu nucă de cocos, cu cacao și nucă de cocos, tăvălită, sau cum i se mai spune în diverse locuri din țară, este una dintre cele mai bune făcute de mama. O prăjitură care practic se topește în gură. Și pentru că este specială, era făcută de mama, de cele mai multe ori, de sărbători, rar în restul anului. Merită să încercați și voi acasă această rețetă. Poftă bună la dulce!
Ingredients
Ingrediente pentru blat
- 375 g Zahăr
- 375 g Făină
- 3 buc. Ouă
- 150 ml Lapte dulce
- 1 plic Praf de copt
- 1 praf Sare
Ingrediente pentru cremă
- 250 g Zahăr
- 16 linguri Lapte
- 50 g Cacao
- 200 g Unt
- 300 g Nucă de cocos
Instructions
- Pentru a face blatul se freacă ouăle cu zahărul și un praf de sare timp de 15 minute. (până se topește zahărul)
- Se adaugă apoi laptele și făina cernută și amestecată înainte cu pliculețul de praf de copt.
- Se pune la cuptor electric 30 de minute la 160 de grade. Sau la cuptor pe gaz, aproximativ 20 de minute la foc mediu. (A se verifica dacă s-a copt cu o scobitoare).
- Pentru a face crema se pune laptele pe foc. Când începe să se încălzească se adaugă zahărul și cacao. Când începe să fiarbă se adaugă untul puțin câte puțin și se amestecă puțin până se topește totul și devine omogen.
- Blatul răcit se taie în bucăți care se înmoaie în cremă pentru câteva secunde, iar mai apoi se dau prin nucă de cocos.
- Poftă bună!
Notes
*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!