De obicei după sărbătorile de iarnă bunica și mama pregătesc mâncăruri mai ușoare pentru organism. O ciorbă de varză sau de salată este ideală. Aduce un aport de vitamine și te revigorează.
Într-o oală de 4-5 kg se pune apa la fiert. Se adaugă zarzavaturile (morcov, pătrunjelul rădăcină, țelina, ceapa) și se lasă 30 de minute.
Între timp punem baconul la prăjit într-un stop de ulei. Batem cele patru ouă întregi și le adăugăm peste bacon. Tăiem cu lingura de lemn bucățele și le răsturnăm în oala de ciorbă.
Spălăm salata, o tăiem mărunt sau după preferințe și o punem în oala cu ciorbă. Adăugăm mai apoi sucul de roșii sau roșiile la conservă.
Se pune delicatul și se mai lasă 10-15 minute la fiert. Adăugăm după gust oțetul.
Spălăm mărarul, îl tăiem mărunt și îl adăugăm în oală și stingem focul la ciorbă.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!