Tocană de ficăței cu ceapă multă
Tocană de ficăței cu ceapă multă
Ingredients
- 500 g Ficăței de pui
- 3 buc. Ceapă
- 3 linguri Ulei
- 200 ml Lapte
- 100 ml Vin alb
- 200 ml Suc de roșii / bulion sau 2 linguri de pastă de roșii
- Sare
- Piper
Instructions
- Pentru început, ficățeii se lasă în lapte timp de cel puțin o oră. Acest procedeu îi frăgezește, îndepărtează gustul amărui și reduce riscul de a se întări la prăjire.
- După ce au stat în lapte, ficățeii trebuie clătiți bine cu apă rece și șterși cu un prosop de hârtie înainte de a-i găti.
- Căliți ceapa în ulei, adăugați ficățeii și lăsați la gătit timp de 10 minute. Adaugă sucul de roșii și mai lasă 5 minute.
- Stinge cu vin și condimentează.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!