Tocană de ficăței cu ceapă multă

Tocană de ficăței cu ceapă multă

Total Time 2 hours
Course Cină, Prânz
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Cină, Prânz
Servings 8 porții

Ingredients
  

  • 500 g Ficăței de pui
  • 3 buc. Ceapă
  • 3 linguri Ulei
  • 200 ml Lapte
  • 100 ml Vin alb
  • 200 ml Suc de roșii / bulion sau 2 linguri de pastă de roșii
  • Sare
  • Piper

Instructions
 

  • Pentru început, ficățeii se lasă în lapte timp de cel puțin o oră. Acest procedeu îi frăgezește, îndepărtează gustul amărui și reduce riscul de a se întări la prăjire.
  • După ce au stat în lapte, ficățeii trebuie clătiți bine cu apă rece și șterși cu un prosop de hârtie înainte de a-i găti.
  • Căliți ceapa în ulei, adăugați ficățeii și lăsați la gătit timp de 10 minute. Adaugă sucul de roșii și mai lasă 5 minute.
  • Stinge cu vin și condimentează.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.