Prăjitură cu mere sau cu brânză de vaci

 

Prăjitură cu mere sau cu brânză de vaci

Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert

Ingredients
  

Ingrediente aluat

  • 250 ml Apă minerală
  • 150 ml Ulei vegetal
  • 150 g Zahăr
  • 1 linguriță Suc lămâie
  • 1 plic Praf de copt
  • 1 plic Zahăr vanilat sau o esență de vanilie
  • 500 g Făină

Ingrediente umplutură mere

  • 1 kg mere
  • 150 g Zahăr
  • 1 plic Zahăr vanilat
  • 1 linguriță Scorțișoară
  • 2 linguri Griș

Ingrediente umplutură brânză

  • 250 g Brânză de vaci
  • 150 g Zahăr
  • 2 buc. Ou
  • 1 plic Zahăr vanilat

Instructions
 

  • Toate ingredientele pentru aluat se amestecă și se frământă bine câteva minute, iar mai apoi blatul se ține la frigider pentru 20 de minute.
  • Între timp se pregătește umplutura. Merele sunt rase și scurse de zeamă, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine. În cazul umpluturii cu brânză, se amestecă toate ingredientele bine.
  • Aluatul se scoate de la frigider și se împarte în două. Prima bucată se întinde foaie și se așează într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă cu furculița.
  • Se adaugă umplutura cu mere sau brânză, iar mai apoi se întinde cealaltă bucată de aluat pe deasupra. Se înțeapă de asemenea cu furculița.
  • Plăcinta se coace la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau până vedeți că s-a rumenit.
  • La final puteți presăra zahăr pudră peste prăjitură.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword branza, desert, mere, placinta

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.