Prăjitură cu mere sau cu brânză de vaci
Prăjitură cu mere sau cu brânză de vaci
Ingredients
Ingrediente aluat
- 250 ml Apă minerală
- 150 ml Ulei vegetal
- 150 g Zahăr
- 1 linguriță Suc lămâie
- 1 plic Praf de copt
- 1 plic Zahăr vanilat sau o esență de vanilie
- 500 g Făină
Ingrediente umplutură mere
- 1 kg mere
- 150 g Zahăr
- 1 plic Zahăr vanilat
- 1 linguriță Scorțișoară
- 2 linguri Griș
Ingrediente umplutură brânză
- 250 g Brânză de vaci
- 150 g Zahăr
- 2 buc. Ou
- 1 plic Zahăr vanilat
Instructions
- Toate ingredientele pentru aluat se amestecă și se frământă bine câteva minute, iar mai apoi blatul se ține la frigider pentru 20 de minute.
- Între timp se pregătește umplutura. Merele sunt rase și scurse de zeamă, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine. În cazul umpluturii cu brânză, se amestecă toate ingredientele bine.
- Aluatul se scoate de la frigider și se împarte în două. Prima bucată se întinde foaie și se așează într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă cu furculița.
- Se adaugă umplutura cu mere sau brânză, iar mai apoi se întinde cealaltă bucată de aluat pe deasupra. Se înțeapă de asemenea cu furculița.
- Plăcinta se coace la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau până vedeți că s-a rumenit.
- La final puteți presăra zahăr pudră peste prăjitură.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!