Cremă Cremșnit cu foi de cumpărat
Cremă Cremșnit cu foi de cumpărat
Aici găsim una dintre rețetele rapide pe care le făcea mama în casă. Cumpăra foi pentru cremșnit pe care le găsea destul de ușor în comerț, iar acasă pregătea crema delicioasă. Prăjitura era gata în câteva ore, pentru că trebuia să stea la rece în frigider, iar mai apoi o savuram cu poftă. Delicioasă atunci când foile se înmuiau de la cremă. Poftă bună!
Ingredients
- 1 litru Lapte
- 6 buc. Ouă
- 3 plicuri Zahăr vanilat
- 2 pahare Zahăr
Instructions
- Gălbenușurile de ou se freacă împreună cu un pahar de zahăr (dimensiunea unui pahar normal de 200 ml de apă), apoi se adaugă un pahar de făină și jumătate de ceașcă de lapte rece + 3 plicuri de zahăr vanilat.
- Laptele rămas se pune la fiert, iar când a început să fiarbă se adaugă amestecul de gălbenușuri făcut mai devreme și se amestecă încontinuu.
- Se fierbe și se amstecă la făc mic, până se îngroașă crema obținută.
- Albușurile de la ouă se bat spumă cu un pahar de zahăr, iar după ce au fost bătute bine, spuma obținută se amestecă încet cu crema fierbinte obținută anterior.
- Compoziția astfel obținută se întinde peste foile de cremșnit și se lasă să se odihnească până se răcește crema. Se bagă prăjitura apoi la frigider pentru cel puțin o oră, înainte de a fi servită.
- La final puteți presăra zahăr pudră peste prăjitură.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!