Cartofi franțuzești, dar românești ca la mama acasă
Cartofi franțuzești, dar românești ca la mama acasă
Cartofii franțuzești sunt un preparat gustos, cremos și consistent, perfect ca fel principal sau garnitură. În varianta românească, se folosesc ouă fierte, smântână și brânză. Poftă bună!
Ingredients
- 1 kg Cartofi
- 5 buc. Ouă
- 300 g Smântână
- 100 g Unt
- 250 g Brânză telemea rasă
- 100 g Cașcaval ras
- Sare
- Piper
Instructions
- Spală cartofii și fierbe-i în coajă timp de 25-30 de minute, până când intră ușor furculița în ei. Într-un alt vas, fierbe 4 ouă tari (aproximativ 10 minute). După ce cartofii și ouăle s-au răcit puțin, curăță-i de coajă și taie-i rondele.
- Unge un vas termorezistent cu unt. Așază un strat de cartofi, apoi un strat de ouă feliate. Presară sare, piper și brânză rasă. Repetă straturile până termini ingredientele. Bate oul rămas cu smântâna și toarnă-l uniform peste cartofi.
- Presară puțin pesmet deasupra (opțional) pentru o crustă crocantă. Dă vasul la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute, până când se formează o crustă aurie.
- Se servesc calzi, simpli sau alături de o salată proaspătă. Se pot adăuga bucăți de șuncă, bacon sau cârnați pentru un plus de savoare.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!