Prăjitură cu mere și scorțișoară

Una dintre cele mai simple, dar gustoase prăjituri este cea cu mere și scorțișoară. Poftă bună!
Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 55 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 1 tavă!

Ingredients
  

  • 400 g Făină
  • 250 g Margarină
  • 6 linguri Apă
  • 6 linguri Zahăr
  • Mere
  • Scorțișoară

Instructions
 

  • Se frământă făina cu margarina, se face o gaură în mijloc și se pune apoi apa și zahărul (trei linguri). Ulterior se frământă bine.
  • Aluatul obținut se împarte în două din care se vor face două foi.
  • Se unge o tavă cu ulei sau unt și se presară făină (puteți folosi și foaie de copt).
  • Se așează prima foaie de aluat peste care se pun merele rase cu zahăr și scorțișoară.
  • Se așează apoi cea de-a doua foaie și se înțeapă cu o furculiță.
  • Se pune la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 de minute.
  • Prăjitura se lasă la răcit 15-20 de minute.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
Keyword desert, dulce, faina, retete, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.