Mere umplute și coapte




Mere umplute și coapte

Merele umplute și coapte pot fi deliciul oricui în sezonul rece. Și nu numai. În plus, au un ingredient secret. Cel puțin așa le pregătea bunica. Poftă bună!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 8 buc. Mere
  • Nucă
  • Stafide
  • Zahăr
  • Coniac
  • Gem

Instructions
 

  • Merele se spală, se taie capacul și se scobesc în interior.
  • Se umplu cu nucă, stafide și zahăr (sau gem), iar mai apoi se adaugă un strop de coniac. Ulterior se pune capacul la mere.
  • Se unge o tavă cu unt, sau se folosește foaie de copt. Se pun merele și se adaugă la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 15 minute.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
Keyword coniac, mere, nuca, stafide, zahar




Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.