Mere umplute și coapte

Merele umplute și coapte pot fi deliciul oricui în sezonul rece. Și nu numai. În plus, au un ingredient secret. Cel puțin așa le pregătea bunica. Poftă bună!
Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 25 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 8 buc. Mere
  • Nucă
  • Stafide
  • Zahăr
  • Coniac
  • Gem

Instructions
 

  • Merele se spală, se taie capacul și se scobesc în interior.
  • Se umplu cu nucă, stafide și zahăr (sau gem), iar mai apoi se adaugă un strop de coniac. Ulterior se pune capacul la mere.
  • Se unge o tavă cu unt, sau se folosește foaie de copt. Se pun merele și se adaugă la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 15 minute.

Notes

*Ingredientele, numărul de porții și timpul de pregătire sunt orientative!
Keyword coniac, mere, nuca, stafide, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.