Ciorbă de burtă tradițională
Ciorbă de burtă
Iată cum se face ciorba de burtă ca la carte, cum se spune. Tradițională și gustoasă. Și... să vă spun un secret. Dacă pregătiți această ciorbă pentru Crăciun, atunci trebuie să începeți la primele ore ale dimineții în ziua de Ajun. Așa scrie în caietul de rețete. De ce? Probabil că veți descoperi voi. Poftă bună!
Ingredients
- 1 kg Burtă de vacă
- 3-4 buc. Oase de vacă
- 800 g Smântână
- 2 buc. Morcovi
- 1 buc. Rădăcină pătrunjel
- 1 buc. Țelină
- 2 buc. Ceapă
- 2 linguri Oțet
- 3-4 litri Apă
- 3 buc. Ouă (se folosec doar gălbenușurile)
- 1 legătură Pătrunjel verde
- Usturoi
- Piper
- Sare
Instructions
- Burta de vită se spală bine și se opărește. Ulterior, se curăță de pielițe.
- Se așează într-o oală cu apă clocotită și se lasă la fiert pentru aproximativ 40 de minute.
- Se schimbă apa, se adaugă sare și se lasă la fiert vreo 3 - 4 ore la foc mic.
- Când burta este aproape fiartă, se adaugă zarzavatul, piperul și se lasă la fiert în oala acoperită.
- Când au fiert toate se strecoară supa și se lasă la răcit toate. Mai apoi se taie burta șuvițe.
- După ce s-a răcit de tot supa, se drege cu smântâna, gălbenușurile de ou și puțină zeamă din supă. La urmă se potivește cu sare, piper și oțet. De asemenea se strivesc în supă și câțiva căței de usturoi. Se pun și șuvițele de burtă.
- Ciorba astfel obținută se mai pune la foc pentru 5-10 minute și se adaugă verdeața.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!