Sarmale! Rețeta simplă. Cum se fac?
Sarmale! Rețeta simplă. Cum se fac?
Ingredients
- 500 g Carne de porc (opțional și vită)
- 200 g Orez
- 2 buc. Ceapă
- 1 buc. Ou
- Boia de ardei
- Sare
- Piper
- Mărar
- Cimbru
- Ulei
- 500 ml Bulion sau suc de roșii
Instructions
- Ceapa se toacă mărunt și se prăjește în puțin ulei cu boia și orez. Compoziția astfel obținută se lasă la răcit. După ce s-a răcit se amestecă împreună cu un ou, cu verdețurile și condimentele.
- Compoziția obținută se folosește pentru a face sarmalele cu foi de varză sau de viță de vie.
- Într-o oală se așează la fund câteva frunze de varză sau de viță de vie (în funcție de tipul de sarmale pe care îl alegi) și apoi se așează sărmăluțele. Se adaugă suc de roșii sau bulion și apoi apă cât să acopere sarmalele. Se lasă la foc mic.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!