Budincă de vanilie

Aș vrea să vă spun cum scrie în cartea bunicii că laptele se încălzea cu zahărul pe sobă, iar mai apoi se amesteca în oală, pe marginea sobei. Da, asta înseamnă o rețetă veche, făcută pe vremea bunicii. Așa pregăteau ei, la țară. Pe vremea bunicilor nu erau atât de multe cum sunt astăzi. O rețetă simplă și delicioasă. Budinca bunicii.
Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 1 hr 25 mins
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 500 ml Lapte
  • 50 g Zahăr
  • Unt un vârf de cuțit
  • 1 plic Vanilie

Instructions
 

  • Se amestecă praful de vanilie cu puțin lapte rece. Se freacă până nu se mai simt cocoloașe și se adaugă untul.
  • Între timp, se încălzește restul laptelui cu zahărul. Se dă de pe foc și se amestecă ușor în oală.
  • Se adaugă câte puțin din compoziția făcută inițial, la punctul 1, până se îngroașă.
  • Budinca astfel obținută se lasă să se răcească și se pune frigider.
  • Se poate servi cu dulceață și/sau frișcă.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword desert, dulce, lapte, vanilie, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.