Lapte de pasăre
Lapte de pasăre, la desert!
Desertul ”lapte de pasăre” este unul deosebit, pe gustul tuturor. Rețeta este tradițională, simplă, așa cum pregătea bunica și mama acest desert. Doar ingrediente naturale și suflet! Poftă bună!
Ingredients
- 100 g Zahăr
- 1 plic Vanilie
- 1 litru Lapte
- 3 buc. Ouă
- 1 buc. Lămâie se folosește doar zeama
Instructions
- Gălbenușurile se freacă împreună cu făină, puțin zahăr și puțină vanilie.
- Laptele se pune la fiert cu vanilie.
- Albușurile se bat spumă cu puțină zeamă de lămâie și zahăr.
- Se ia albușul cu lingura și se pune în oala cu lapte, se lasă puțin, apoi se scoate afară.
- Ulterior, în oala cu lapte se toarnă gălbenușurile, se amestecă bine și totul se toarnă peste găluștile scoase anterior.
- Se lasă la rece!
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!