Lapte de pasăre

Lapte de pasăre, la desert!

Desertul ”lapte de pasăre” este unul deosebit, pe gustul tuturor. Rețeta este tradițională, simplă, așa cum pregătea bunica și mama acest desert. Doar ingrediente naturale și suflet! Poftă bună!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 100 g Zahăr
  • 1 plic Vanilie
  • 1 litru Lapte
  • 3 buc. Ouă
  • 1 buc. Lămâie se folosește doar zeama

Instructions
 

  • Gălbenușurile se freacă împreună cu făină, puțin zahăr și puțină vanilie.
  • Laptele se pune la fiert cu vanilie.
  • Albușurile se bat spumă cu puțină zeamă de lămâie și zahăr.
  • Se ia albușul cu lingura și se pune în oala cu lapte, se lasă puțin, apoi se scoate afară.
  • Ulterior, în oala cu lapte se toarnă gălbenușurile, se amestecă bine și totul se toarnă peste găluștile scoase anterior.
  • Se lasă la rece!

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword alte rețete, desert, dulce, lapte, oua, zahar

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.