Salam de biscuiți! Rețeta autentică
Salam de biscuiți! Rețeta autentică
Salam de biscuiți! Rețeta autentică. De ce îi spun așa? Pentru că este rețeta aia clasică din care iese cel mai bun salam de biscuiți. Gustul desăvârșit al dulciurilor pregătite de mama și de bunica.
Ingredients
- 1 pachet Unt
- 1 plic Cacao Se adaugă după gust!
- 1 cană Zahăr
- 1 esență Rom
- 300 g Biscuiți
Instructions
- Untul se freacă până se obține o spumă!
- Separat, se face crema de zahăr: Se pune la firt un pahar de apă. Când apa începe să clocotească se adaugă o cană de zahăr. Se lasă la fiert până la formarea unui sirop.
- Se adaugă cacao peste sirop, apoi untul și se freacă bine. Se poate adăuga și esență de rom, după preferințe.
- Toată compoziția se toarnă peste biscuiții mărunțiți și se amestecă bine. Se rulează sub formă de salam și se înveșește în celofan umezit.
- Salamul de biscuți astfel obținut se pune la frigider pentru aproximativ o oră, cel puțin.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!