Supă ”economică”
Supă ”economică”
Supă ”economică”, așa am găsit în caietul de rețete. Nu este de râs, ci de înțeles că pe vremurile părinților și bunicilor noștri nu se găsea totul la discreție, ca acum. Banul avea altă valoare, iar mâncarea era oferită cu rația.
Ingredients
- 2 linguri Ulei
- 1 buc. Ou
- 200 g Făină
- 1 buc. Ceapă mică
- 1 legătură Pătrunjel verde
Instructions
- Se ia un ou și se amestecă împreună cu făină și sare până se obține un aluat tare. Se taie tăiței după dimensiunile preferate și se lasă la uscat. Cel puțin o oră.
- Când tăițeii sunt gata, se pune un vas cu apă și o linguriță de sare la fiert. Separat, se taie o ceapă mică și se pune la prăjit.
- În apa la fiert se pune ceapa prăjită. După aproximativ 15 minute se adaugă și tăițeii la fiert pentru aproximativ 15 minute.
- Se adaugă delicat sau sare, piper și pătrunjel tăiat mărunt.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!