Conopidă, la desert!
Conopidă, la desert!
În caietul de rețete scrie ”Conopidă”, deasupra ”desert”. Citesc de două ori. Citesc rețeta și mă minunez. Nu îmi amintesc preparatul. Credeam că este conopidă cu usturoi, dar nu, e de desert. Un preparat delicios care merită încercat.
Ingredients
- 1 buc. Conopidă de dimensiuni medii.
- 1 buc. Ou
- Pesmet
- Ulei
- Sare
- Zahăr
- Gem
- Smântână
Instructions
- Se curăță conopida, se taie verdeața, dar se lasă puțină coadă verde.
- Se desface bucăți și se pune la fiert cu puțină sare.
- După fierbere se scurge apa.
- Se dă conopida prin ou și pesmet și se pune într-o cratiță în ulei încins.
- După ce s-a rumenit conopida se presară zahăr peste.
- Conopida se poate servi cu smântână și/sau gem.
Notes
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!