Conopidă, la desert!

Conopidă, la desert!

În caietul de rețete scrie ”Conopidă”, deasupra ”desert”. Citesc de două ori. Citesc rețeta și mă minunez. Nu îmi amintesc preparatul. Credeam că este conopidă cu usturoi, dar nu, e de desert. Un preparat delicios care merită încercat.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert
Servings 3 porții

Ingredients
  

  • 1 buc. Conopidă de dimensiuni medii.
  • 1 buc. Ou
  • Pesmet
  • Ulei
  • Sare
  • Zahăr
  • Gem
  • Smântână

Instructions
 

  • Se curăță conopida, se taie verdeața, dar se lasă puțină coadă verde.
  • Se desface bucăți și se pune la fiert cu puțină sare.
  • După fierbere se scurge apa.
  • Se dă conopida prin ou și pesmet și se pune într-o cratiță în ulei încins.
  • După ce s-a rumenit conopida se presară zahăr peste.
  • Conopida se poate servi cu smântână și/sau gem.

Notes

*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Keyword conopida, desert, dulce, smântână, zahar

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.