Prăjitură cu castane
Prăjitură cu castane
Prăjitura cu castane. O raritate de rețetă, găsită în caietul mamei. Merită încercată, gustată și mâncată cu tot sufletul. Este bună!
Ingredients
- 250 g Pișcoturi
- 150 ml Alcool Puteți pune whisky, rom, lichior de cireșe sau vișine.
- 250 ml Apă
- 1 plic Zahăr vanilat
- 300 g Frișcă
- 500 g Pireu de castane
- 25 g Unt
Instructions
- Se unge o oală sau o tavă înaltă cu unt.
- Se amestecă într-un vas, apa cu alcoolul și cu zahărul vanilat.
- Se umple fundul tăvii cu pișcoturi și se stropesc ușor cu siropul realizat la punctul 2.
- Se amestecă pireul de castane cu frișca, iar mai apoi se unge un strat peste pișcoturi.
- Se adaugă mai apoi un nou strat de pișcoturi, de data aceasta înmuiate bine în sirop.
- Se adaugă un nou strat de pireu de castane cu friscă, iar peste se pun din nou pișcoturi înmuiate în sirop.
- Adăugați câte straturi puteți, în funcție de compoziție, dar terminați cu un strat de pișcoturi.
- După preparare, puneți peste prăjitură o foaie de copt, iar peste o greutate. (De ex. un vas mic cu apă.)
- Adăugați prăjitura la frigider, pentru aproximativ 20-30 min.