Prăjitură cu castane

Prăjitura cu castane. O raritate de rețetă, găsită în caietul mamei. Merită încercată, gustată și mâncată cu tot sufletul. Este bună!
Prep Time 15 minutes
Total Time 45 minutes
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert

Ingredients
  

  • 250 g Pișcoturi
  • 150 ml Alcool Puteți pune whisky, rom, lichior de cireșe sau vișine.
  • 250 ml Apă
  • 1 plic Zahăr vanilat
  • 300 g Frișcă
  • 500 g Pireu de castane
  • 25 g Unt

Instructions
 

  • Se unge o oală sau o tavă înaltă cu unt.
  • Se amestecă într-un vas, apa cu alcoolul și cu zahărul vanilat.
  • Se umple fundul tăvii cu pișcoturi și se stropesc ușor cu siropul realizat la punctul 2.
  • Se amestecă pireul de castane cu frișca, iar mai apoi se unge un strat peste pișcoturi.
  • Se adaugă mai apoi un nou strat de pișcoturi, de data aceasta înmuiate bine în sirop.
  • Se adaugă un nou strat de pireu de castane cu friscă, iar peste se pun din nou pișcoturi înmuiate în sirop.
  • Adăugați câte straturi puteți, în funcție de compoziție, dar terminați cu un strat de pișcoturi.
  • După preparare, puneți peste prăjitură o foaie de copt, iar peste o greutate. (De ex. un vas mic cu apă.)
  • Adăugați prăjitura la frigider, pentru aproximativ 20-30 min.
Keyword castane, desert, dulce, frisca, prajitura, prajitura cu castane

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.