Gogoșile lui Anii
Gogoșile lui Ani
Gogoșile lui Ani au fost întotdeauna delicioase, pufoase și perfecte pentru a fi degustate cu zahăr, ciocolată sau gem.
Ingredients
- 1 kg Făină
- 1 cub Drojdie
- 1/2 linguriță Sare
- 200 ml Lapte
- 3 buc. Ouă
- 1/2 plic Praf de copt
- 3 buc. Lămâi
- 3 linguri Ulei
- 100 g Zahăr Sau după preferințe!
Instructions
- Toate ingredientele se amestecă rând pe rând, până rezultă o cocă.
- Aluatul obținut se frământă bine pentru câteva minute, iar mai apoi se pune la dospit pentru aproximativ 40 de minute.
- După ce a crescut aluatul, se întinde ca o foaie, goasă de aproximativ 1 cm, iar cu un pahar se taie rondele.
- Rondelele se pun la copt într-o oală cu ulei încins și se scot după câteva minute, după ce s-au umflat și au prins o culoare aurie/maronie.
- Rondelele coapte se pun la răcit pe șervețele, pentru a mai absoarbe din ulei.
- La final, puteți adăuga zahăr pudră peste gogoși! Poftă bună.