Gogoșile lui Anii

Gogoșile lui Ani

Gogoșile lui Ani au fost întotdeauna delicioase, pufoase și perfecte pentru a fi degustate cu zahăr, ciocolată sau gem.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course Desert
Cuisine Cartea de Bucate a Mamei, Desert

Ingredients
  

  • 1 kg Făină
  • 1 cub Drojdie
  • 1/2 linguriță Sare
  • 200 ml Lapte
  • 3 buc. Ouă
  • 1/2 plic Praf de copt
  • 3 buc. Lămâi
  • 3 linguri Ulei
  • 100 g Zahăr Sau după preferințe!

Instructions
 

  • Toate ingredientele se amestecă rând pe rând, până rezultă o cocă.
  • Aluatul obținut se frământă bine pentru câteva minute, iar mai apoi se pune la dospit pentru aproximativ 40 de minute.
  • După ce a crescut aluatul, se întinde ca o foaie, goasă de aproximativ 1 cm, iar cu un pahar se taie rondele.
  • Rondelele se pun la copt într-o oală cu ulei încins și se scot după câteva minute, după ce s-au umflat și au prins o culoare aurie/maronie.
  • Rondelele coapte se pun la răcit pe șervețele, pentru a mai absoarbe din ulei.
  • La final, puteți adăuga zahăr pudră peste gogoși! Poftă bună.
Keyword desert, dulce, gogosi

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.