Cornulețe cu dulceață
Cornulețe cu dulceață
Cornulețele cu dulceață sunt de le bunica. Mama preluat rețeta. Sunt delicioase. Nu mai sunt!
Ingredients
- 1 buc. Ou
- 250 g Unt
- 150 g Zahăr
- 2 linguri Oțet
- 10 linguri Apă
- 2 plicuri Zahăr vanilat
- 1 plic Zahăr pudră
- 1 kg Făină
- Gem / Ciocolată
Instructions
- Se face o cocă din ou, apă, oțet, zahăr, făină, zahăr vanilat. Se frământă bine și se lasă la dospit pentru cel puțin 30 de minute.
- După ce a creescut aluatul, se întinde o foaie subțire și se taie triunghiuri.
- Peste aluatul tăiat triunghiuri, se pune o linguriță de gem sau un cub de ciocolată.
- Se rulează triunghiurile și se apropie colțurile, iar mai apoi sunt așezate într-o tavă unsă cu unt.
- Cornulețele se pun la copt la 350 de grade Celsius, până se rumenesc. Ar trebui să fie gata în 10-15 minute, depinde de cuptor.
- După ce s-au copt, cornulețele sunt tăvălite prin zahărul pudră.